29 de febrer del 2016

Nota de premsa: EDUCA’T SALUDABLEMENT

L’AJUNTAMENT DE CORNELLÀ I L’OBRA SOCIAL “LA CAIXA” ABORDEN LES AJUDES MENJADOR A SECUNDÀRIA AMB EL PROJECTE “EDUCA’T SALUDABLEMENT”

La Fundació “La Caixa” aportarà un total de 40.000 euros per posar en marxa el programa adreçat a joves de Cornellà d’entre 13 i 16 anys en situació de vulnerabilitat

El programa té com a principal objectiu garantir un àpat equilibrat al dia, així com la promoció socioeducativa dels joves

L’Ajuntament coordinarà aquest projecte amb el suport de les entitats socials i de lleure, la Fundació El Llindar, el Club Infantil i Juvenil Sant Feliu-Sant Ildefons i el Bàsquet Femení




L’Ajuntament de Cornellà i l’Obra Social “La Caixa” han posat en marxa a la ciutat el programa “Educa’t saludablement”, amb el que volen donar suport a joves de Cornellà d’entre 13 i 16 anys en situació de vulnerabilitat per afavorir un correcte desenvolupament socioeducatiu i garantir una alimentació saludable. El programa es posa en marxa en l’àmbit de l’educació secundària, donats els efectes socials que per a alguns joves i les seves famílies suposa l’aplicació de la jornada escolar continuada als instituts i la manca d’ajuts de menjador en aquesta etapa educativa.

La iniciativa neix arrel de detectar en els darrers anys alguns casos de deficiència alimentària entre joves de secundària com a conseqüència de la crisi, i davant la falta de mesures per fer front a la situació per part de la Generalitat de Catalunya.

Per això, “Educa’t saludablement” es desenvolupa en base a tres pilars bàsics: recolzament acadèmic, millora de competències i promoció d’hàbits alimentaris saludables. D’aquesta manera, es preveu perllongar la jornada a l’institut amb l’oferiment d’un àpat diari i activitats educatives i de lleure com ara: suport personal i acadèmic, adquisicions de competències en informàtica, estudi assistit, pràctica esportiva i sortides culturals entre d’altres. Es vol acompanyar als joves en situació de vulnerabilitat, atenent diferents àrees que afecten al seu desenvolupament com adults i evitant l’estigmatització, sobretot en una edat tan sensible com l’adolescència.

Suport setmanal de sis hores
Inicialment,el projecte es posa en marxa per a una trentena de joves de l’institut Mª Aurèlia Capmany, que estudien secundària i que han estat seleccionats pels serveis socials municipals i una comissió específica. Aquest joves rebran suport acadèmic i activitats de lleure, sis hores a la setmana: de dilluns a dijous entre les 16 i les 17.30hores. En elles i sota la supervisió d’un coordinadors i monitors podran optar de forma alternativa a les activitats abans esmentades. Així mateix, es garantirà un àpat al migdia de dilluns a divendres.

Col·laboració d’entitats locals

El programa “Educa’t saludablement” es desenvoluparà en aquest centre durant l’actual curs acadèmic i tindrà un pressupost de 40.000 euros aportats per l’Obra Social de “La Caixa”. Per posar-ho en marxa, l’Ajuntament comptarà amb el suport de diferents entitats socials i de lleure de la ciutat. Així, la Fundació El Llindar, mitjançant el seu projecte “menja futur” de cuina digna i solidària oferirà els àpats als joves. El Club Infantil i Juvenil Sant Feliu Sant Ildefons intervindrà en temes d’estudi assistit, activitats de lleure i monitoratge i el club Bàsquet Femení oferirà suport en temes esportius. Aquestes activitats es complementaran amb tot el ventall de propostes socioculturals de l’Obra Social “La Caixa”.


Cornellà de Llobregat, 17de febrer de 2016