10 de maig del 2016

Resum reunió Grups Municipals - Comunitat Educativa

Benvolguts companys,
Ahir la comunitat educativa amb una àmplia representació de les escoles de primària de Cornellà va mantenir reunió amb els grups municipals per valorar las possibles accions reivindicatives a dur contra el tancament de línies de P3 a Cornellà.
Desprès d’exposar les possibles actuacions que la Comunitat Educativa havia valorat, s’acorden les següents accions:





1.- Regidora d’Educació tornarà a reclamar reunió amb Director Serveis Territorials, a la qual demana assistir la Comunitat Educativa

2.- Cada grup municipal demanarà al seu homòleg al Parlament reunió urgent pel proper divendres 13.05.16 i demanar conjuntament que s’obeeixi i s’acompleixin les propostes de resolucions aprovades al Parlament contra el tancament de línies de P3 al Baix Llobregat.

S’intentarà fer roda de premsa conjunta el mateix divendres al matí.

Els sindicats CCOO, CGT i UGT es coordinaran per fer extensiva aquesta acció als ajuntaments dels municipis afectats: Santa Coloma Cervelló, Esparreguera, Olesa, Castelldefels, Sant Boi, Sant Vicenç, Gavà i Cornellà.

3.- Per part  de CCOO es presenta esborranys (documents adjunts: carta adreçada als ajuntaments i cartell convocatòria)  adreçat als ajuntaments i comunitats educatives del Baix Llobregat on s’hagin aprovat mocions contra el tancament d’aules de P3 i la baixada de ràtios, convocant concentració el dia 18.05.16 a les 18 h davant els SSTT d’Ensenyament a Sant Feliu de Ll (recordar-vos que els cartells són una proposta i no són definitius)

CCOO afegirà un cinquè punt instant a la convocatoria de reunió urgent amb grups parlamentaris el divendres 13.05.16 (a la carta adreçada als ajuntaments que us fem arribar ja està inclós aquest punt)



Pel que fa a l’esborrany de cartell convocant concentració 18.05.16,  Pura Velarde com a membre del Forum Social, consultarà per tal que aquest  es sumi a la concentració.

S’enviarà també a FAPAC per sumar-se a les reivindicacions.

 L’argumentari en contra del  tancament de cap  línia de P3 i més concretament  de l’Areny són les següents:

1.- Pel curs 2016-2017 hi haurà 95 nens/nenes més empadronats

2.- Matrícula viva (segons SSTT durant aquest curs han sigut 8, tot i que durant aquest trimestre a l’escola Areny ja han estat 4 alumnes. Comunitat Educativa estima que la matrícula viva d’aquest curs està al voltant de 20 alumnes)

3.- L’escola Areny acull nens amb necessitats especials, concretament problemes auditius, de tota la comarca.

Per tant, no només es perd un tutor (segons manifestacions de SSTT) sinó que es perd un professor format per tractar a alumnes amb problemas auditius (informació aportada per la dirección de l’escola Areny)

4.- L’escola Betània té 12 preinscripcions. L’escola concertada  fins al setembre pot matricular alumnes sense perdre el concert.

Es demana que l’escola pública jugui amb les mateixes condicions que l’escola concertada ja que clarament s’està afavorint la concertada.

5.- Rebutgem cap tancament de línia P3 i demanem baixada de ràtio per una educació pública i de qualitat i, conseqüentment, rebuig per la supressió de personal docent 
Per altre banda, suggerim que totes les famílies afectades pel tancament de línies de P3 al municipi presentin instància al Síndic de Greuges manifestant rebuig pel tancament i sol·licitant baixada de ràtio. 


Comunitat Educativa