1 de juny del 2017

Invitació presentació de l'acció "CuerposGramaticales".

Memòria històrica i cultura viva comunitària en Medellín,
en el postacord de pau.
Presentació de l’acció “CuerposGramaticales”




La Fundació Utopia-Joan N. García-Nieto, juntament amb la Càtedra Medellín-Barcelona, de la Fundació Kreanta, i amb el suport de l’”Asociación Mundial de las Grandes Metrópolis”, es complauen a convidar-vos a la presentació de l’acció “CuerposGramaticales”, del col·lectiu Agroarte de la Comuna 13 de Medellín, que tindrà lloc el dia 20 de juny, a les 18:30 hores, a la sala d’actes del Castell de Cornellà (carrer Menéndez Pelayo, s/n, de Cornellà de Llobregat).
Us adjunto la tarja d’invitació, esperant poder comptar amb la vostra assistència a aquest acte, al temps que us sol·licitem confirmeu assistència mitjançat els correus: info@catedramedellinbarcelona. orgsecretaria@fundacioutopia.org


“Nos resistimos a olvidar tantos muertos dejados en el arado, sus cuerpos marcados son nuestras cicatrices de esta guerra absurda de nuestra historia colombiana”
Aquest és el lema de l’acció “CuerposGramaticales” del col·lectiu Agroarte de la Comuna 13 de Medellín, que es presenta en el Programa de Memòria Històrica de Fundación Kreanta, Càtedra Medellín-Barcelona. L’objectiu d’aquest fòrum de reflexió i diàleg és conèixer el projecte d’Agroarte i la seva acció  “Cuerpos Gramaticales” i reflexionar sobre el paper de la memòria històrica i la cultura viva comunitària en Medellín, en el postacord de pau. La Càtedra Medellín-Barcelona presentà el projecte Agroarte al City to City Barcelona FAD Award 2016 i fou seleccionat com a finalista.
Agroarte integra els diferents sabers del procés comunitari. És també unió entre el camp i la ciutat. És un exercici col·lectiu de reivindicació de la vida, a través de la memòria, el agro i l’art. És una iniciativa que vol recuperar els “espais de la por”, es a dir, aquells escenaris dels barris on s’han produït enfrontaments armats, segrests i altres formes de violència. La idea, nascuda en la Comuna 13 de Medellín, s’ha estès a d’altres punts de la ciutat. Els joves agrupats entorn a aquest projecte es caracteritzen pel seu rebuig a la violència, la reivindicació de la pau i la memòria històrica.