29 d’octubre del 2015

La Vanguardia. "Activitats extraescolar menys competitives. ESPORT SI,COMPETICIÓ NO"

Benvolguts/es
Us deixo el link de la noticia que va publicar el diari La Vanguardia on fa referència al interès dels darrers anys perquè l’esport sigui formatiu sense marcadors, on l’objectiu sigui gaudir, aprendre, crear hàbits i transmetre valors.  Des del nostre departament volem treballar per anar en aquesta línia i considerem l’esport com una eina educativa, socialitzadora i d’aprenentatge.
El Juga Verd Play, un model de competició en la que participen molts nens i nenes de la nostra ciutat, reflecteix les idees esmentades per psicòlegs i pedagogs que trobareu en aquest article.

28 d’octubre del 2015

9 d’octubre del 2015

Objectes perduts casal estiu 2015

Benvolgudes famílies,Si els vostres fills/es han participat aquest estiu al casal “Suris-xefs pels 5 continents”, passeu per l´oficina de l´AMPA on hi ha una caixa ”d´objectes perduts” del casal.També trobareu a l´oficina de l´AMPA l´enquesta del casal, us recordem que es molt important emplenar-la per poder continuar millorant aquest servei.

Cordialment
AMPA

Informació beques esportives 2015

Les ajudes les podeu sol.licitar a l'AMPA.

__________________________________________________

El motiu de la present és informar-vos  que als efectes de poder tramitar la subvenció concedida per la Diputació de Barcelona, dintre del marc del Pla "Xarxa de Governs Locals 2012-2015", concretament del programa d'activitats esportives la següent actuació: "Esport per a prevenir el risc d'exclusió social ( Accés a l'esport en persones amb risc d'exclusió social de Cornellà)", donem a conèixer a totes les entitats esportives del nostre municipi, l'obertura del termini de lliurament de sol·licituds de la mateixa del proper dijous dia 1 d’Octubre fins el divendres 16 d’Octubre de 2015, ambdós inclosos.

7 d’octubre del 2015

Activitats de Medi Ambient a Cornellà de Llobregat
De l'11 al 18 d'octubre


Mercat d'intercanvi i segona mà de Cornellà


Quan: 11 d'octubre de 10 a 14h
On: Plaça de Sant Ildefons


​Saps que comprant productes de segona mà pots estalviar diners? Saps que si tens objectes a casa que no fas servir els pots intercanviar o vendre? Vine al mercat, passeja, busca, i troba bones ofertes! Alhora, participaràs en donar una segona vida als objectes i a evitar residus!

Aprofita i gaudeix també de les altres activitats que es faran a la Plaça: les activitats de les festes del Pilar i l’estand sobre prevenció del malbaratament alimentari de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Bon aprofitament, un estand interactiu on de manera lúdica i divertida, adults i infants poden adquirir fórmules útils i senzilles d'aprofitament d’aliments per aplicar de forma quotidiana.

Activitats al parc de Can Mercader

Quan: diumenge 11 d'octubre d'11 a 14h
On: Parc de Can Mercader


​Jugatecambiental: la samarreta del Parc


Experimentarem i coneixerem les diferents formes i textures de les plantes i elements que ens envolten, deixant que la natura ens inspiri d'una manera creativa i divertida, per estampar la nostra pròpia samarreta, ajudant-nos i compartint. Amb les restes de les fulles també farem un braçalet que ens podrem posar.
A més a més es podrà participar a l'ESPAI DE JOC per divertir-se i explorar, que ofereix la Jugatecambiental.

Com fer compost

Sabeu que els residus que generem a la cuina i al balcó poden esdevenir un molt bon adob per les nostres plantes? En aquest taller t'explicarem com aconseguir-ho.

Jugatecambiental: taller de Land-art

Quan: diumenge 18 d'octubre d'11 a 14h
On: Parc de Can Mercader
Elaborarem, jugant, petites escultures amb elements naturals que construirem entre tots, que fotografiarem i que quedaran exposades al Parc durant unes hores, potenciant la nostre imaginació i destresa.
A més a més es podrà participar a l'ESPAI DE JOC per divertir-se i explorar, que ofereix la Jugatecambiental.


Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura


​Caminada de la gent gran


Quan: dijous 15 d'octubre a les 10h
On: Jardins Arquitecte Calzada

Caminada saludable per la ciutat adreçada a la gent gran. El recorregut aproximat dura una hora i 30 minuts. S'iniciarà la ruta als Jardins Arquitecte Calzada(Linda Vista) i s'acabarà al Garden Center (c Progrés).

12a passejada en bicicleta pel Baix Llobregat

Quan: diumenge 18 d'octubre a les 11h
On: Mercat de Sant Ildefons

Passejada en bicicleta per set municipis del Baix Llobregat, per promoure el respecte pel medi ambient en l'àmbit del transport, en el marc de la Setmana de Mobilitat Sostenible i Segura que aquest any té el lema "Tria. Canvia. Combina".
Sortida a les 10 h del diumenge 18 d’octubre des del Parc de la Marquesa de L’Hospitalet de Llobregat. El punt de trobada a Cornellà és a les 11 h en el Mercat Sant Ildefons i l'hora prevista d'arribada al Parc de Torreblanca és a les 12:15h. Recorregut total de 17,5 km (9,5 km des de Cornellà).
Inscripcions 30 minuts abans en sortida o punts de trobada.
No es recomana per menors de 8 anys.
Recorregut i més informació

Com cada any per aquestes dates, s’acosta l’inici dels Jocs Esportius Escolars a la nostra Ciutat. I amb ells, la primera activitat que dona el tret de sortida: el 52è Cros Escolar de Cornellà de Llobregat i 2a Jornada de Cros Comarcal Escolar del Baix Llobregat, que es durà a terme el 31 d’octubre.

Per a inscriure als vostres alumnes, heu de omplir el full d’inscripció que s’adjunta i fer-lo arribar a l’adreça vroldanv@aj-cornella.cat.L’últim dia d’inscripció és el 27 d’octubre. Recordeu que tots aquells nens/es que ja formen part de la competició de JJEE, la inscripció serà automàtica i hauran de participar com una jornada més de la competició.

2 d’octubre del 2015

PINK ZUMBA CONTRA EL CÀNCER DE MAMA


“Els reptes del professorat en l’educació del segle XXI”.



Benvolgudes/-uts,

Us fem arribar la invitació per l’Acte d’Inauguració del Curs Escolar 2015-2016 que es durà a terme el proper dia 20 d’octubre, a les 13 hores, al Castell de Cornellà.

En aquesta ocasió, la conferència inaugural serà pronunciada pel Dr. Josep Otón Catalán, catedràtic de Geografia i Història i professor de l’Institut Joan Miró, sota el títol: “Els reptes del professorat en l’educació del segle XXI”.

Durant l’Acte, i per les famílies amb nens, comptarem amb un espai i monitoratge d’acollida –cal confirmació-.

Miguel Angel Cejas
Tel: 93 377 02 12  Ext.1258
Polítiques de Família
Ajuntament de Cornellà

Especial Halloween a Port Aventura


Jornada solidaria al Rocòdrom de CAN MERCADER